Shiatsu therapie, het is de oosterse benaming voor vingerdruk, waar ook duim en palm van de hand kunnen worden ingezet als hulpmiddel. Deze behandeling is een therapie op basis van het zelfherstellend vermogen van het lichaam, dus de Shiatsu behandeling activeerd het lichaam, dat  niet lekker in z’n vel zit, zodat de energie weer lekker door het lijf stroomt en het herstel bevorderd. Dit is tot zover een zeer beknopte uitleg van een zeer  brede oosterse filosofie.

De eerste behandeling is volgens een basis van drukpunten op de achterzijde van het lichaam waarna een korte massage ter afsluiting volgt, dit is om de persoon op de behandelbank op een rustige en ontspannen manier aan de therapeut te laten wennen,  anderzijds zodat de therapeut een goed inzicht krijgt in eventuele blokkades/ spierspanningen van de persoon in kwestie.  De vervolg afspraken zullen met een regelmaat van 1 x per week worden gemaakt gedurende 4 Shiatsu behandelingen. Daarna laten we een langere tijd tussen de volgende afspraak staan om te zien hoe men het ervaart en hoe het lichaam aan het werk wordt gezet om de balans terug te vinden.

Shiatsu therapie is zeer breed inzetbaar en kan o.a. worden  toegepast als u al tijden rondloopt met die zeurende Hoofpijn die maar niet ophoudt?…, U zit op de bank en weet niet hoe u moet gaan zitten om die zeurende pijn in de onderrug te ontwijken?…, U kunt uw werk  achter de computer niet goed uitvoeren door RSI verschijnselen in schouders of ellebogen?…, Steeds weer die pijn tussen de schouderbladen die vervolgens richting de nek trekt en hoofdpijn als gevolg heeft?…, zit u al te lang in een stressvolle situatie en gunt u zich een momentje voor uzelf om helemaal tot rust te komen? Komt een van deze voorbeelden u bekend voor? Wacht niet te lang met het laten behandelen van uw probleem om erger te voorkomen.