Fascia - bindweefselmassage is een manipulatie van onderhuids bindweefsel. De basis van deze behandeling ligt op de rug die in diverse zones is verdeeld, iedere zone staat voor een lichaamsdeel ,een orgaan of een combinatie van beide. Door die specifieke zones te behandelen zorg je ervoor dat er een optimale wisselwerking tot stand wordt gebracht  tussen Centraal zenuwstelsel, de organen en de spieren van het lichaam.

Inhoud van de behandeling;

De behandeling begint met het controleren van de verschuifbaarheid van de huid om te zien of er lichte verklevingen direct onder de huid zitten, gewebewasche, dat is het oppakken van de huid en het vervolgens laten rollen volgens bepaalde basis lijnen. Na deze handeling wachten we even een minuutje om te zien of er  een reactie teweeg wordt gebracht. Daarna beginnen we met een diepere techniek die met de vingertoppen wordt uitgevoerd, en een enigszins scherp gevoel kan en moet veroorzaken tijdens de handeling. Is er geen scherp gevoel waargenomen dan wordt de handeling herhaald tot het scherpe  gevoel aanwezig is. Deze techniek wordt ook op bijna alle zones toegepast op de gehele rug. Mocht er een klachten zijn met armen, schouders of benen dan kunnen die na de basis apart worden behandeld

Wanneer kan Bindweefsel massage worden toegepast?

Wanneer u altijd een lusteloos/ sloom gevoel heeft,  overgangsklachten,  gevoelig/ pijnlijk litteken weefsel,  Fibromyalgie klachten,  doof of prikkelend gevoel in armen of benen,  schouder klachten (frozen shoulder) ,  stoelgang  problemen, vage pijn klachten(vegetatieve reacties) na een operatie.