Steeds die zeurende pijn aan binnen- , buiten- of onderzijde van de knie? Pijn aan buitenzijde bovenbeen in heupgebied? Bij het uitstappen uit de auto pijn in de lies? Bij het trap oplopen pijn in bovenbeen? Misschien bekende pijntjes voor U ?

Deze pijn is over het algemeen te wijten aan spierknopen die zich in verloop van tijd hebben genesteld in spieren die op een of andere manier overbelast zijn geraakt. Meestal kun je die plekken ook makkelijk aanwijzen, want dat zijn verharde pijnlijke punten op het been. Laat je daardoor niet” op het verkeerde been zetten”, want meestal zit het echte probleem op een heel andere plaats dan u denkt.

Overbelasting van spieren kan vele oorzaken hebben. Het kan komen door  te lang en te veel in de tuin spitten, door lange autoritten van bijvoorbeeld vertegenwoordigers, vrachtwagen- of buschauffeurs, maar ook productiemedewerkers die vele uren achtereen dezelfde staande werkzaamheden uitvoeren hebben hier vaak mee te maken.

Door niet te veel in dezelfde houding te blijven, deze te onderbreken en even een pauze te nemen of een andere/betere houding aannemen als het pijnlijk wordt kan al een heleboel problemen voorkomen. Blijven de pijntjes toch sluimeren dan kunt u zelf de pijnpunten aanpakken door ze zelf te masseren met duim of vingertoppen waarbij er best wel wat druk gegeven mag worden. Blijf dan vooral niet alleen op het grootste pijnpunt zelf maar ga ook de andere spieren in het bovenbeen controleren,  gegarandeerd dat u meer pijnpunten tegenkomt. U kunt natuurlijk ook bellen voor een afspraak. Ik help u graag op gang wat betreft de zelfbehandeling, maar ook met wat er verder voor nodig is om dergelijke klachten te voorkomen.