Blessures kun je op allerlei manieren oplopen, het kan al gebeuren als je de trap op loopt dat je een spiertje scheurt in een kuit, of Je verstuikt een enkel waardoor een enkelband verrekt raakt. In eerste instantie is het raadzaam om de blessure te koelen als het mogelijk is onder zacht stromend koud water gedurende 10 tot 15 minuten, en geloof me dat is heel lang…, maar zeer zeker erg belangrijk om vol te houden aangezien het de zwelling die van binnenuit komt remt, en de pijn wegneemt.(komt er binnen de kortste keren een zwelling als een ei, op enkel of knie dan is het raadzaam om de huisartsenpost te bellen)

Cure Tape

Herstel van blessures van die aard zijn meestal tijdrovend en vaak duurt het zo rond de vier a vijf weken voordat je weer normaal functioneert. De laatste jaren is er echter een soort tape ontwikkeld genaamd  Cure-Tape die de herstelperiode met de helft reduceert!!  Dit is voor de hobby- en topsporter een uitkomst natuurlijk, maar een werkgever bijvoorbeeld, zit er ook niet op te wachten dat zijn personeel lang wegblijft en dan is deze Cure tape in combinatie met een voorafgaand specifieke behandeling een uitkomst waar je wat aan hebt.

Werking van de Tape

Het basisprincipe van de tape is, dat het, na het aanbrengen op de gladde en schone huid, de huid als het ware optilt en daardoor de doorbloeding onder de huid garandeert . Dat wil zeggen dat of je nu in de stoel zit, je bent aan het sporten of je ligt op bed, de tape doet ten allen tijde zijn werk. Vele mensen zijn verbaasd als ze zien wat voor “dun plakbandje” er over de pijnlijke plek wordt geplakt en nog meer verbaasd als ze vervolgens een beweging kunnen maken die ze voorheen niet konden doen zonder pijn. De Cure tape is op verschillende manieren aan te leggen zoals voor de doorbloeding stimuleren van bepaalde spiergroepen, ter ondersteuning van knie- of kruisbanden,  bepaalde pijnpunten in schouder of elleboog wegnemen en ga zo maar door. Het is een goede aanvulling op een degelijke behandeling om de afvalstoffen/ pijntjes die dan vrij komen af te voeren waardoor mensen zich beter voelen en makkelijker bewegen.